Zbiranje prispevkov v Kranju

Tik pred koncem leta smo se člani odprave odpravili v Kranj na božično-novoletni sejem. Udeležili smo se novoletnega koncerta na Glavnem trgu, kjer je za glasbeno vzdušje poskrbel Miran Rudan s skupino InDesign.

 

Na trgu se je zbrala kar velika množica ljudi, zato naša stojnica ni samevala. Za razliko od Medicinske fakultete posamezniki, ki so se ustavili na naši stojnici, koncepta humanitarno medicinskih odprav niso poznali, zato smo veliko odgovarjali na vprašanja v zvezi s tem. Mimoidoče je zanimalo, kam se odpravljamo, kaj bomo kot mladi zdravniki v Afriki počeli, kako je s financiranjem odprave in podobno. Z veseljem smo odgovorili na vsako vprašanje, saj se zavedamo, kako pomembno je, da ljudje vedo, za kaj so donirali.

 

Na stojnici smo tako kot po navadi ponudili naše domače dobrote (odlične piškote, potico, kruh, granolo) ter doma narejene izdelke. Prav tako smo prvič predstavili naše majice z uradnim logotipom.

 

Hvaležni smo Mestni občini Kranj, ki nam je omogočila predstavitev naše odprave na novoletnem sejmu ter vsem posameznikom, ki so prepoznali humanitarni namen ter finančno podrli našo odpravo.

Dentalski blog – Laki lit

Na naši kliniki je urejeno tudi področje zobozdravstva, tako v smislu preventive kot tudi kurative. Zaradi slabe dostopnosti do zobozdravstvenih storitev ter pomanjkanja ozaveščenosti oralne

Preveri več

Začnimo pri osnovah

Šele po treh tednih vsakodnevnega srečevanja z nalezljivimi kožnimi boleznimi, slabo urejeno zobno higieno, menstrualno revščino in spolno prenosljivimi boleznimi, smo se docela zavedli, v

Preveri več