Zbiranje prispevkov v Kranju

Tik pred koncem leta smo se člani odprave odpravili v Kranj na božično-novoletni sejem. Udeležili smo se novoletnega koncerta na Glavnem trgu, kjer je za glasbeno vzdušje poskrbel Miran Rudan s skupino InDesign.

 

Na trgu se je zbrala kar velika množica ljudi, zato naša stojnica ni samevala. Za razliko od Medicinske fakultete posamezniki, ki so se ustavili na naši stojnici, koncepta humanitarno medicinskih odprav niso poznali, zato smo veliko odgovarjali na vprašanja v zvezi s tem. Mimoidoče je zanimalo, kam se odpravljamo, kaj bomo kot mladi zdravniki v Afriki počeli, kako je s financiranjem odprave in podobno. Z veseljem smo odgovorili na vsako vprašanje, saj se zavedamo, kako pomembno je, da ljudje vedo, za kaj so donirali.

 

Na stojnici smo tako kot po navadi ponudili naše domače dobrote (odlične piškote, potico, kruh, granolo) ter doma narejene izdelke. Prav tako smo prvič predstavili naše majice z uradnim logotipom.

 

Hvaležni smo Mestni občini Kranj, ki nam je omogočila predstavitev naše odprave na novoletnem sejmu ter vsem posameznikom, ki so prepoznali humanitarni namen ter finančno podrli našo odpravo.

Začnimo pri osnovah

Šele po treh tednih vsakodnevnega srečevanja z nalezljivimi kožnimi boleznimi, slabo urejeno zobno higieno, menstrualno revščino in spolno prenosljivimi boleznimi, smo se docela zavedli, v

Preveri več

Prvi teden, prva urgenca

Moramo si priznati, da nas je pred začetkom dela na kliniki kar precej skrbelo, kako se bomo znašli prvič v vlogi samostojnih zdravnikov in zobozdravnika.

Preveri več