O NAS

Kdo smo?

Naša odprava

Našo odpravo sestavljata 2 študenta 6. letnika medicine, to sta Maruša in Žan,  mlad zdravnik Jan ter študent 6. letnika dentalne medicine Filip.

Kjer bo vsak izmed članov ekipe pokrival določeno področje medicine, za kar se bo v prihajajočem letu še dodatno izuril. Seveda pa bomo tam delovali kot ekipa ter si pomagali in se dopolnjevali – več glav več ve!

Delovali bomo pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino Slovenskega zdravniškega društva 

Naše delovanje bo temeljilo povsem na prostovoljni in neprofitni bazi, zato bomo v okviru različnih projektov in stojnic zbirali prostovoljne prispevke in donacije, ki jih bomo namenili nakupu zdravil, medicinskih pripomočkov, sanitetnega materiala ter ostalih stvari potrebnih za izvedbo odprave.

Člani odprave:

Maruša

je študentka 6. letnika splošne medicine. Je gajstna Korošica, ki v ekipi skrbi za red in disciplino. Po zaključenem študiju se vidi predvsem v družinski medicini ali pediatriji. V osnovnošolskih in srednješolskih letih je trenirala plavanje. Športni duh še zmeraj ohranja predvsem s tekom, kolesarjenjem, plavanjem in hribolazenjem. Zelo rada ima mačke, te jo razvedrijo še ob tako slabem dnevu. V prostem času velikokrat kuha, vredno je poskusiti njeno lazanjo. Poleg kuhanja rada tudi peče kruh, potice in razno pecivo (je namreč zelo sladkosneda). Če ji bo zdravniški poklic dopuščal bi se v prihodnosti rada ukvarjala tudi s čebelarstvom in vrtnarjenjem. 

Žan

je študent 6. letnika splošne medicine. Svojo poklicno pot vidi predvsem v gastroenteroloških vodah. Če ga kdo vpraša, s kod prihaja, ponosno pove, da prihaja s 1. dolenjske vasi. V domači vasi je član prostovoljnega gasilskega društva, kjer veliko časa posveti gasilski mladini. Tudi v Afriki se veseli dela z otroki. V prostem času rad pohajkuje po hribih s svojo izbranko. Poleg hribov pa se poleti rad odpravi tudi na morje, kjer najraje spi kar v šotoru. Glasba sicer ni njegova prva strast, ima pa željo se naučiti igrati kitaro. Od odprave pričakuje predvsem, da bo lahko nudil pomoč veliko ljudem, ki so v primerjavi z nami za marsikaj prikrajšani, ter da bo tam spoznal drugačen, bolj skromen način življenja.

Filip

je študent 6. letnika dentalne medicine. Prebivalcem vasice Majiwa bo nudil pomoč na področju zobozdravstva in tako poskrbel za zobne in ustne težave. Rad dela z ljudmi, hkrati pa mu odprava predstavlja nov izziv, saj se bo moral soočiti z delom v skromnejšem okolju. Veseli se druženja z mladimi, s tem ima namreč nekaj izkušenj kot dolgoletni animator. V prostem času zelo rad kuha, blizu mu je predvsem italijanska kuhinja, česar se člani odprave veselimo. Stres, ki se pogosto nakopiči ob študiju, sprosti s treningi karateja, ki ga navdušuje že od malih nog. Najhitreje pa pozabi na stres med poletjem, ko lahko med kampiranjem v viseči mreži prebere kakšno dobro knjigo. 

Jan

je absolvent splošne medicine. Velja za praktika in človeka akcije, zato se vidi predvsem v kirurških strokah, predvsem ga mikata travmatologija in ortopedija. Željo po akciji in adrenalinu poteši tudi kot prostovoljni gasilec in prvi posredovalec, kjer se je soočil že z marsikatero travmo. Tudi na odpravi bo skrbel predvsem za manjše kirurške posege, kot so šivanje ran, oskrba opeklin in razne poškodbe, ki so tam zelo pogoste. V zgodnjih študentskih letih se je med poletjem preizkusil tudi v delu poštarja, pri čemer je odkril svoj čut za delo s starejšimi. Odraščal je na kmetiji, pri čemer se je naučil discipline in izjemnih delovnih navad, delo na kmetiji pa ga še zmeraj veseli. Polno glavo, ki se nabere ob študiju medicine najraje razpiha s športom. 

Eva

je absolventka zdravstvene nege, ki trenutno nabira izkušnje z delom na neonatalnem oddelku pediatrične klinike. Tudi v bodoče jo zanima predvsem delo z novorojenčki!

Evo pa definira še veliko več kot le poklic medicinske sestre. Je namreč tudi navdušena tabornica ter strastna popotnica. Svet bi rada prepotovala po dolgem in po čez! Poleg raziskovanja narave in tujih krajev pa se rada ukvarja tudi s športom. Pred kratkim je odkrila tek na smučeh in se vanj zaljubila. Kuhanje ni njena največja vrlina, si je pa kot iznajdljivo dekle posikala fanta, ki to obvlada!