ekipa

Člani
odprave

Maruša je študentka 6. letnika splošne medicine. Je gajstna Korošica, ki v ekipi skrbi za red in disciplino. Po zaključenem študiju se vidi predvsem v družinski medicini ali pediatriji. V osnovnošolskih in srednješolskih letih je trenirala plavanje. Športni duh še zmeraj ohranja predvsem s tekom, kolesarjenjem, plavanjem in hribolazenjem. Zelo rada ima mačke, te jo razvedrijo še ob tako slabem dnevu. V prostem času velikokrat kuha, vredno je poskusiti njeno lazanjo. Poleg kuhanja rada tudi peče kruh, potice in razno pecivo (je namreč zelo sladkosneda). Če ji bo zdravniški poklic dopuščal bi se v prihodnosti rada ukvarjala tudi s čebelarstvom in vrtnarjenjem.

Žan je študent 6. letnika splošne medicine. Svojo poklicno pot vidi predvsem v gastroenteroloških vodah. Če ga kdo vpraša, s kod prihaja, ponosno pove, da prihaja s 1. dolenjske vasi. V domači vasi je član prostovoljnega gasilskega društva, kjer veliko časa posveti gasilski mladini. Tudi v Afriki se veseli dela z otroki. V prostem času rad pohajkuje po hribih s svojo izbranko. Poleg hribov pa se poleti rad odpravi tudi na morje, kjer najraje spi kar v šotoru. Glasba sicer ni njegova prva strast, ima pa željo se naučiti igrati kitaro. Od odprave pričakuje predvsem, da bo lahko nudil pomoč veliko ljudem, ki so v primerjavi z nami za marsikaj prikrajšani, ter da bo tam spoznal drugačen, bolj skromen način življenja.

Filip je študent 6. letnika dentalne medicine. Prebivalcem vasice Majiwa bo nudil pomoč na področju zobozdravstva in tako poskrbel za zobne in ustne težave. Rad dela z ljudmi, hkrati pa mu odprava predstavlja nov izziv, saj se bo moral soočiti z delom v skromnejšem okolju. Veseli se druženja z mladimi, s tem ima namreč nekaj izkušenj kot dolgoletni animator.

V prostem času zelo rad kuha, blizu mu je predvsem italijanska kuhinja, česar se člani odprave veselimo. Stres, ki se pogosto nakopiči ob študiju, sprosti s treningi karateja, ki ga navdušuje že od malih nog. Najhitreje pa pozabi na stres med poletjem, ko lahko med kampiranjem v viseči mreži prebere kakšno dobro knjigo. Odprave v Afriko se zelo veseli, saj bo pridobil nova znanja in izkušnje, hkrati pa se tudi zaveda, da bo to življenjska izkušnja, ki si jo bo za vedno zapomnil.

Jan je absolvent splošne medicine. Velja za praktika in človeka akcije, zato se vidi predvsem v kirurških strokah, predvsem ga mikata travmatologija in ortopedija. Željo po akciji in adrenalinu poteši tudi kot prostovoljni gasilec in prvi posredovalec, kjer se je soočil že z marsikatero travmo. Tudi na odpravi bo skrbel predvsem za manjše kirurške posege, kot so šivanje ran, oskrba opeklin in razne poškodbe, ki so tam zelo pogoste. V zgodnjih študentskih letih se je med poletjem preizkusil tudi v delu poštarja, pri čemer je odkril svoj čut za delo s starejšimi. Odraščal je na kmetiji, pri čemer se je naučil discipline in izjemnih delovnih navad, delo na kmetiji pa ga še zmeraj veseli. Polno glavo, ki se nabere ob študiju medicine najraje razpiha s športom. V zadnjem času je njegova velika ljubezen postalo cestno kolesarjenje. Poleti se na dopust rad odpravi na morje ali v hribe, pozimi pa se sprošča v termah in savnah. Kot ostali člani ekipe tudi Jan ni prida glasbeno talentiran, ob dobrih ritmih pa zelo rad zamiga z boki!

Meet. Learn. Share. Volunteer.

01. People power

The most powerful force

People power is the most powerful force on the planet, and it’s up to us to fight for the change we deserve. The region needs this. The people need this. Governments need this.

02. FIGHT AND PROTECT

Fight of our lives

Across the globe, governments and corporate entities are harassing, threatening, attacking, imprisoning, and killing defenders of Earth and human rights.

And right now, we’ve got the fight of our lives on hand in resisting Donald Trump’s racism and climate denial.

03. VOLUNTEER PLATFORM

Connect with other volunteers

– The first step to volunteer abroad with the Charityfy is to determine whether you meet the minimum requirements
– Register your profile in our Charityfy Talent Pool
– Matched with assignments offered by Charityfy partner agencies.